Balkonrenovatie

Balkonrenovatie

Vroeger dacht men dat beton levenslang geen onderhoud nodig had. In het verleden werden veel betonnen vloerplaten afgewerkt met een mooie tegel maar echter zonder waterdichtingslaag. Indien deze toch aangebracht werd, vertoonde deze zeer vaak gebreken(bv. slechte aansluiting op klokroosters, terrasranden en balustradevoeten).

Om die redenen zijn er nu veel terrassen die schade vertonen zoals afschilferende verf, betonrot, stalactietvorming aan de onderzijde, onthechting van vloeropbouw (vorst-dooi cycli).

Indien er niets ondernomen wordt om deze gebreken op te lossen kunnen de terrassen volledig degraderen waardoor de stabiliteit, door betonrot, in het gedrang komt en dus op termijn een probleem qua veiligheid kan vormen.

Bodima NV heeft reeds jarenlange ervaring opgedaan in het renoveren van dergelijke terrasvloeren, van zowel particuliere woningen als van grote appartementencomplexen.

Indien de bestaande ondergrond/vloeropbouw voldoende stabiel is, kan er een waterdichtingssysteem op aangebracht worden zonder uitbraak van deze. Indien de toestand van de bestaande vloeropbouw dermate slechte staat is, dient deze te worden uitgebroken tot op de betonplaat en wordt er een nieuwe hellingschape geplaatst.

Ongeacht bovenvermelde werkwijzen worden de klokroosters steeds vervangen alsook de nodige druip-/randprofielen voorzien. Bodima NV hecht bij het aanbrengen van de waterdichtingslagen zeer veel belang aan de verschillende detailleringen zoals opstanden, terrasranden, klokroosters, dorpels, doorvoeren, balustradevoeten en uitzettingsvoegen.

Volgende afwerkingen kunnen door ons worden aangebracht op waterdichtingslagen (onder voorbehoud van de nuttige vrije hoogte):

  • Verlijming van vorstvrije keramische tegels met compatibele tegellijm
  • Tegels op tegeldragers
  • Steentapijt (kwartkorrels)
  • Instrooiing van verfchips
  • Houten vloerafwerking op tegeldrager

Bodima NV werkt met vloeibare waterdichtingssystemen op basis van polyurethaanhars en polymethylmethacrylaat(PMMA) en kan terugvallen op de technische adviezen van de verschillende leveranciers. Deze leveranciers organiseren tevens de nodige opleidingen en infosessies voor onze medewerkers.

Bodima NV werkt samen met volgende leveranciers:

Wanneer een totaalrenovatie van de terrassen zich opdringt, kan Bodima terugvallen op vaste onderaannemers voor het vernieuwen van de balustrades, windschermen en brandladders.